Dit ben ik

Aangenaam!

Mijn naam is Marieke en ik werk met veel plezier als HSP-coach en als coach voor persoonlijke ontwikkeling in Molenhoek. Ik werk graag met mensen die persoonlijke groei belangrijk vinden en zich graag verder willen ontwikkelen.

Wat meer over mij…

Ik kom uit een warm gezin, met liefdevolle ouders en twee geweldige zussen. Hier is de basis gelegd voor hoe ik nu in het leven sta, hoe mijn relaties zijn, hoe ik  mijn werk doe en wat ik hierin belangrijk vind: verbinding, vrijheid, vol passie leven, mijn eigen keuzes kunnen maken en mezelf blijven ontwikkelen als mens.

 

Als kind was ik al enthousiast en betrokken bij alles wat ik deed. Ik was een vrolijk, enthousiast, betrokken, sociaal en ook gevoelig meisje. Ik kon enorm energiek en druk uit de hoek komen, maar kon ook de kat uit de boom kijken of me terugtrekken wanneer een situatie overweldigend was. Ik herinner mij nog goed hoe blij ik soms was als ik weer naar bed kon na een dag.

Ik zorgde al jong graag voor kleine kinderen en stond ook later met plezier voor anderen klaar. Ik was altijd al veel bezig met andere kinderen én volwassenen om me heen en was enorm betrokken bij hoe anderen zich voelden. Ik voelde sfeer en emoties van mensen om me heen feilloos aan. Ik nam onbewust emoties over en werd zelf verdrietig als iemand anders verdriet had. Ik voelde de boosheid van de ander in mijn hele lijf. Ik huilde mee. Ik lachte mee.

 

Nieuwe uitdagingen

De psyche en het gedrag van mensen hadden al vroeg mijn interesse en ik stortte me na mijn studies op het speciaal basisonderwijs, als groepsleerkracht. Daar specialiseerde ik me verder in de leer- en gedragsontwikkeling van kinderen.

Ik genoot ervan om mezelf te ontwikkelen als onderwijsprofessional én als mens. Ik ging graag nieuwe uitdagingen aan in mijn werk en had dan ook wel moeite mijn grens te bewaken. Ik snakte naar nieuwe ervaringen en begon dan vol overgave aan een nieuwe hobby. Tegelijkertijd raakte ik ook weer snel overprikkeld van alle nieuwe indrukken. Ik zocht steeds naar anders maar vond veranderingen tegelijkertijd doodeng.

En toen kwam ik op een punt dat ik het even niet meer wist… was dit het nou? Is dit wat ik wil? Wat gebeurt er allemaal? Word ik hier blij van? Wat maakt nieuwe stappen zo spannend? Waardoor voel ik me soms verveeld en soms juist overbelast? Hoe wil ik mijn leven inrichten? Wat heb ik nodig om mijn werk vol passie te blijven doen? Wat brengt mij diep van binnen plezier in mijn vrije tijd? 

Coaching is het grootste cadeau dat ik mezelf heb gegeven.

Ik en hoogsensitief…

Toen ik 35 was, kwam ik voor het eerst in aanraking met hoogsensitiviteit. Ineens begreep ik veel van wat ik als kind had ervaren. En waar ik als volwassene steeds maar weer tegenaan liep. Door me te verdiepen in HSP, leerde ik mezelf écht goed kennen: mijn hoogsensitiviteit, mijn kwaliteiten, krachtige eigenschappen, mijn lastige valkuilen. Doordat ik leerde wat voor mij écht belangrijk is in het leven en mijn behoeftes beter aanvoelde, begreep ik ook beter wat er nodig is voor een optimale energiebalans. Ik leerde onder andere dat ik onderprikkeld én overprikkeld kan raken en dus zowel een dagelijkse dosis prikkels als rust en hersteltijd nodig heb om me fijn te voelen. En hoe ik zo een fijne prikkelflow voor mezelf kan creëren! Langzaam maar zeker herkende ik mijn valkuilen beter en ontdekte ik de ingrediënten van mijn eigen HSP-recept. 

Dankzij inzicht in mijn HSP-profiel geniet ik meer van de krácht van mijn hoogsensitiviteit.

Mezelf én anderen verder brengen

Daarna volgden diverse coachtrajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Sommige algemeen, sommige specifiek voor HSP. Ik kwam in contact met mijn diepste verlangens, behoeften en drijfveren. Ik kreeg meer inzicht in hoe ik mijn leven wil beleven én wat mij soms belemmert om keuzes te maken die misschien meer bij mij passen, om mijn eigen pad te volgen.

Dit proces van zelfonderzoek was een gouden sleutel! Ik werd me er bewust van dat de kracht van elke verandering in mijzelf zit. En dat iedereen een kracht van verandering in zich heeft.

Ineens wist ik het! Ik word coach! Ik word intens blij als ik mensen kan prikkelen op een diepere laag en hen met nieuwe inzichten verder kan helpen in hun ontwikkeling. Ik wil anderen coachen vanuit hun persoonlijke vragen, zodat zij kunnen leven en werken vanuit hun kracht en met passie in het leven staan! 

Mijn sprong in het diepe

In 2019 volgde ik de opleiding tot psychodynamisch coach en deed veel ervaring op in het coachen van mensen met uiteenlopende vragen. Ik was enorm gemotiveerd om mensen te coachen die een persoonlijke vraag willen onderzoeken en aan hun eigen persoonlijke óf professionele ontwikkeling willen werken. Ik startte ik mijn eigen coachpraktijk. 

Ik geloof erin dat inzicht in jezelf, in je drijfveren, je kwaliteiten en valkuilen, je innerlijke krachtbronnen en dieperliggende overtuigingen persoonlijke veranderingen in gang kunnen zetten, hoe klein ook! Verandering is groei! Vanuit het contact met jezelf kun je je eigen doelen verwezenlijken of antwoorden vinden op je vragen. De kracht van verandering? Die zit in jezelf. 

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
Bel me een keer of stuur alvast een e-mail. Ik ben benieuwd wie jij bent. 

Volg je missie met passie

Wat je verder echt nog over me moet weten…

Wat klanten over mij zeggen…

“Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me gehoord door jou. Je hebt mij goed kunnen ‘lezen’ en voelt aan waar het over gaat. Daardoor heb ik écht naar mezelf leren kijken.”

Inge

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik mag zijn wie ik ben, met al mijn kwaliteiten en valkuilen en dat ieder mens is wie hij of zij is door alles wat je in je leven meemaakt en meekrijgt. Je bent een rustig en warm persoon bij wie je je meteen op je gemak voelt. Je luistert zonder te oordelen waardoor ik heel open kon zijn. Ik voelde meteen een klik.”

Anne Ruhl