Dit ben ik

Aangenaam!

Leuk dat je me wil leren kennen!

Ik ben Marieke, HSP-coach voor persoonlijke ontwikkeling in mijn eigen coachpraktijk in Molenhoek.

Ik werk graag met mensen die persoonlijke groei belangrijk vinden, open staan voor persoonlijke groei en zich graag verder willen ontwikkelen.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een warm gezin, met liefdevolle ouders en twee geweldige zussen. Hier is de basis gelegd voor hoe ik nu in het leven sta, hoe mijn relaties zijn, hoe ik  mijn werk doe en wat ik belangrijk vind: verbinding, vrijheid, vol passie leven, mijn eigen keuzes kunnen maken en mezelf blijven ontwikkelen als mens.

 Ik was een vrolijk, enthousiast, betrokken, sociaal en ook gevoelig meisje en als kind al enthousiast en betrokken bij alles wat ik deed. Ik zorgde al jong graag voor kleine kinderen, stond altijd klaar voor anderen en betrokken bij hoe anderen zich voelden.

Als iemand verdrietig was, kon ík me van binnen ook verdrietig gaan voelen. Ik voelde de boosheid van een ander in míjn lijf. Ik huilde mee. Ik lachte mee. Ik voelde de sfeer en emoties van mensen om me heen feilloos aan.

Zelf kon ik enorm energiek en druk uit de hoek komen en kon ook de kat uit de boom kijken of me terugtrekken wanneer een situatie overweldigend was. Ik was een vrolijke en energieke dame maar weet ook nog hoe blij ik soms was als ik uitgeteld van de dag weer naar bed kon.

Ik en hoogsensitiviteit

Toen ik 35 was, kwam ik voor het eerst in aanraking met hoogsensitiviteit. Dat was een eye-opener. Het werd me duidelijk waarom ik in bepaalde situaties vastliep of waardoor dingen me veel moeite en energie kostte. Ik begreep beter waar worstelingen vandaan kwamen én ineens begreep ik ook hoe en waarom ik dingen in mijn jeugd zo intens had beleefd. Door me te verdiepen in hoogsensitiviteit en te ontdekken wat hoogsensitiviteit voor mij persoonlijk betekende, leerde ik mezelf met al mijn kwaliteiten, krachtige eigenschappen en valkuilen weer beter kennen.

Ik heb ontdekt wat voor mij écht belangrijk is in het leven en voel mijn behoeftes nu veel beter aan. Een grote ontdekking is ook dat ik over- en onderprikkeld tegelijk kan zijn en dan zowel een dagelijkse dosis prikkels als rust en hersteltijd nodig heb om me fijn te voelen. Ik begrijp meer wat ik nodig heb om een fijne prikkelflow voor mezelf te creëren en zo kan zorgen voor een optimale energiebalans. In stappen heb ik zo de ingrediënten van mijn eigen HSP-recept ontdekt.

Door mijn persoonlijke ervaring voel ik goed aan wat een ander bedoelt, beleeft en nodig heeft en deze kwaliteit zet ik in tijdens coaching.

Nieuwe uitdagingen

De psyche en het gedrag van mensen hadden al vroeg mijn interesse. Na mijn studies stortte ik me op het speciaal basisonderwijs, als groepsleerkracht. Daar specialiseerde ik me verder in de leer- en gedragsontwikkeling van kinderen. Ik genoot van nieuwe uitdagingen en greep kansen om me te ontwikkelen met beide handen aan. Waarmee ik ook wel eens over mijn grenzen ging…

En toen kwam ik op een punt dat ik opgebrand raakte en even niet meer wist hoe ik verder moest…

Coaching is het grootste cadeau dat ik mezelf heb gegeven.

Terug naar mezelf

Ik probeerde antwoorden te vinden op allerlei vragen.

Is dit wat ik wil? Wat gebeurt er allemaal? Waardoor put ik mezelf uit, terwijl ik ook geniet van nieuwe uitdagingen? Word ik hier blij van? Wat maakt nieuwe stappen eigenlijk zo spannend? Waardoor voel ik me soms verveeld en soms juist overbelast? Hoe wil ik mijn leven inrichten? Wat heb ik nodig om mijn werk vol passie te blijven doen? Wat brengt mij diep van binnen plezier in mijn vrije tijd?

Ik zocht naar antwoorden en ging de uitdaging aan mezelf te herontdekken. Er volgden diverse coachtrajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Sommige algemeen, sommige specifiek voor hoogsensitiviteit. Ik kwam in contact met mijn diepste verlangens, behoeften en drijfveren. Ik kreeg meer inzicht in hoe ik mijn leven wil beleven én wat mij soms belemmert om keuzes te maken die misschien meer bij mij passen.

Ineens wist ik het! Ik word coach!

Ik daagde mezelf uit om meer mijn eigen pad te volgen en koos voor een nieuwe route.

Ik word er intens blij van als ik mensen kan prikkelen op een diepere laag en hen met nieuwe inzichten verder kan helpen in hun ontwikkeling. Ik wil anderen coachen vanuit hun persoonlijke vragen, zodat zij kunnen leven en werken vanuit hun kracht en met passie in het leven staan!

Tijdens mijn persoonlijke ontwikkeltrajecten werd ik me ervan bewust dat de kracht van elke verandering in mijzelf zit. En dat iedereen kracht van verandering in zich heeft om persoonlijke stappen te zetten.

Kracht van verandering zit in jezelf.

Mijn sprong in het diepe

Na een aantal coachtrainingen volgde ik in 2019 de opleiding tot psychodynamisch coach en deed veel ervaring op in het coachen van mensen met uiteenlopende vragen. Ik was enorm gemotiveerd om mensen, hoogsensitieve personen in het bijzonder,  te coachen die een persoonlijke vraag willen onderzoeken en aan hun eigen persoonlijke óf professionele ontwikkeling willen werken.  Ik startte ik mijn eigen coachpraktijk. 

Verandering is groei!

Ik geloof erin dat inzicht in jezelf, in je drijfveren, je kwaliteiten en valkuilen, je innerlijke krachtbronnen en dieperliggende overtuigingen persoonlijke veranderingen in gang kunnen zetten, hoe klein ook!

Vanuit goed contact met jezelf kun je je eigen doelen verwezenlijken of antwoorden vinden op je vragen. De kracht van verandering? Die zit in jezelf. 

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?

Bel me een keer of stuur alvast een e-mail. Ik ben benieuwd wie jij bent.

Volg je missie met passie

Wat je verder echt nog over me moet weten…

Wat klanten over mij zeggen…

“Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me gehoord door jou. Je hebt mij goed kunnen ‘lezen’ en voelt aan waar het over gaat. Daardoor heb ik écht naar mezelf leren kijken.”

Inge

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik mag zijn wie ik ben, met al mijn kwaliteiten en valkuilen en dat ieder mens is wie hij of zij is door alles wat je in je leven meemaakt en meekrijgt. Je bent een rustig en warm persoon bij wie je je meteen op je gemak voelt. Je luistert zonder te oordelen waardoor ik heel open kon zijn. Ik voelde meteen een klik.”

Anne Ruhl