‘In je sas voor de klas’

Coaching voor onderwijsprofessionals

‘In je sas voor de klas’ is hét coachtraject voor jonge onderwijsprofessionals. Ik bied jou vanuit jouw vraag meer inzicht in jezelf als mens en als onderwijsprofessional. Je komt echt in contact met jezelf, je drijfveren en talenten. Samen met mij zet je persoonlijke veranderingen in gang, zodat je die leerkracht bent die jij wil zijn en bereikt wat jij wil. Hierbij combineer ik jouw persoonlijke ontwikkeling met de doelen die jij hebt in je werk.

Is 'nee' zeggen lastig voor je?

We vinden het fijn als collega’s, ouders en andere mensen tevreden zijn. Daardoor kun je het gevoel hebben dat je geen nee mag zeggen. Misschien betrap je jezelf erop dat je hiermee steeds weer over je eigen grens gaat. Omdat je het goed wil doen. Omdat je niemand wil teleurstellen. 

Ervaar je spanningen?

Er zijn veel situaties waarbij je je gespannen kunt voelen. Bijvoorbeeld bij het lesgeven, wanneer iemand komt observeren in je klas of wanneer kinderen in de klas ongewenst gedrag vertonen. Ook bij ouderavonden, teamvergaderingen of oudergesprekken komt het regelmatig voor dat mensen zich onzeker of gespannen voelen. 

 

Heeft alles bij jou prioriteit?

Ervaar je druk door de vele keuzes of twijfel je steeds weer over keuzes die je in de klas elke dag weer maakt? Kortom…is keuzes maken is een grote uitdaging voor je? Wanneer prioriteiten stellen niet je sterkste kant is kun je overspoeld raken door de hoeveelheid aan keuzes die je elke dag moet maken.

Persoonlijke ontwikkeling?

Je komt op je werk regelmatig persoonlijke vraagstukken tegen die jou in het dagelijks leven bezighouden en mogelijk van invloed zijn op jouw werk in het onderwijs en daar wil jij iets mee. 

 

Groei vanuit je kracht

Je bent professional in het onderwijs en oefent je vak graag met passie uit. Je wil werken vanuit je kracht, je zeker voelen in contact met kinderen, ouders en collega’s en vertrouwen op jezelf. Het is belangrijk voor je om  jouw talenten te  benutten, je eigen koers te varen en daar bij ook je grenzen te bewaken. Ook persoonlijke ontwikkeling staat hoog op je lijstje.

Het onderwijs van nu kan overweldigend zijn.

Ik geloof er in dat als je jezelf goed kent, stevig staat én weet waar je voor staat, je vol vertrouwen kinderen kunt begeleiden, zowel binnen als buiten de klas. Dan ben jij die leerkracht die vanuit passie een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen en het onderwijs. Je persoonlijke ontwikkeling is de basis voor jouw carrière als onderwijsprofessional.

Ik heb zelf 20 jaar onderwijservaring als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs. Tijdens mijn loopbaan kwam ik mezelf vaker tegen en liep tegen persoonlijke grenzen aan. Meer weten?

Werken vanuit je passie en met plezier voor de klas? Daar heb jij zélf invloed op

Ga vandaag nog aan de slag!

Zowel in de prikkelsessie als tijdens het coachtraject sta jij centraal. In een klikgesprek maken we kennis en ontdek jij wat ik voor jou kan betekenen.

Een prikkelsessie?

We verdiepen ons in jouw vraag. Waar ligt jouw focus? Door prikkelende vragen en kleine oefeningen kom jij tot inzichten over jezelf.

Een volledig traject?

Wil je echt de diepte in? Ben je nieuwsgierig naar jouw drijfveren of hoe je je kwaliteiten inzet voor jouw doelen? Wil je onderzoeken waar jij tegenaan loopt? Kies voor een volledig traject wanneer jij gedragspatronen wil doorbreken die jouw situatie beïnvloeden. In krachtige gesprekken en dynamische oefeningen word je je bewust van patronen in gedachten en emoties en kom je tot zelfinzicht. Dat is de sleutel tot jouw persoonlijke ontwikkeling als onderwijsprofessional.

5 redenen om te kiezen voor onderwijscoaching

Vanuit je kracht leren werken

Met vertrouwen voor de klas

Ontspannen gesprekken voeren

Bewaken en koesteren van je grenzen

Benutten van jouw unieke talenten

“Leerkracht, dat is toch een eerstelijns administratief hulpverlenende allrounder met hands-onmentaliteit die lesgeeft?”  – Loesje

Ervaringen van mijn klanten

“Ik heb bij Marieke de ruimte gevoeld om te leren hoe ik nieuwe stappen kon zetten. Door de diverse oefeningen twijfel ik minder aan mezelf en denk ik positiever over mijn besluiten. Ik ben duidelijker geworden naar mezelf, kinderen in de klas en mijn omgeving.  Het coachtraject heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen. Ik vond het erg fijn hoe Marieke mij begeleidde. Ik heb een positief gevoel overgehouden aan dit coachtraject.”

Anoniem

“Door de eigen ervaring als leerkracht voelt Marieke goed aan waar je in de klas tegenaan kunt lopen. De koppeling tussen wat ik belangrijk vind, mijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen én dat waar ik in mijn werk tegenaan loop heeft me niet alleen mooie handvatten te geven in mijn werk als leerkracht, maar ook leerzame inzichten als mens.”

Renate