Dit ben ik

Aangenaam!

Ik ben Marieke en werk met veel plezier als persoonlijk coach in Molenhoek. Ik vind het geweldig om met mensen te werken die persoonlijke groei belangrijk vinden en zich graag verder willen ontwikkelen.

Ik kom uit een warm gezin, met liefdevolle ouders en twee geweldige zussen. Hier is de basis gelegd voor hoe ik nu in het leven sta, hoe mijn relaties zijn, hoe ik  mijn werk doe en wat ik belangrijk vind: Vrijheid, eigen keuzes mogen maken en vol passie leven. Allemaal vanuit verbinding met mezelf en anderen.

Van kind naar nu

Als kind voelde ik mij al aangetrokken tot de psyche en het gedrag van mensen. Na de pabo en een specialisatie in speciaal onderwijs stortte ik me vol overgave in een mooie baan als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs. Jaar na jaar specialiseerde ik me verder in het gedrag van kinderen. Ik volgde opleidingen, verdiepte me in nieuwe ontwikkelingen en groeide, zowel persoonlijk als professioneel. Ik daagde mezelf steeds weer uit om nieuwe stappen te zetten, snakte altijd naar meer. De volgende stap was mijn horizon verbreden buiten het klaslokaal. Maar zo’n grote stap benauwde me ook. En dat belemmerde. Met als gevolg dat ik veilig op gebaande paden bleef. Ik wilde wel verder maar iets hield me tegen. Wat gebeurde er en wat wilde ik nou eigenlijk écht?

Ik ging een dappere strijd aan met mezelf.

Coaching is het grootste cadeau dat ik mezelf heb gegeven.

Van inzicht naar uitzicht

Ik volgde een aantal persoonlijke coachtrajecten. Daarin leerde ik mezelf pas écht goed kennen. Ik kwam in contact met mijn diepste verlangens en drijfveren, onderzocht waar die spanning voor nieuwe dingen en de moeite met loslaten toch vandaan kwam en kreeg meer inzicht in wat mij belemmerde om verder te groeien en mijn eigen pad te volgen. Dit proces van  zelfonderzoek was een gouden sleutel! Ik werd me er bewust van dat de kracht van elke verandering in mijzelf zit.

En toen wist ik het!

Ik ontdekte dat ik intens blij word als ik mensen kan prikkelen op een diepere laag en hen met nieuwe inzichten verder kan helpen in hun ontwikkeling. Ik wil anderen ondersteunen zodat ook zij vanuit hun kracht leven en met passie in het leven staan!

Mijn sprong in het diepe

Om invulling te geven aan mijn eigen ontdekking, volgde ik in 2019 de opleiding tot psychodynamisch coach. Hier deed ik veel ervaring op in het coachen van mensen met uiteenlopende vragen. Ik raakte enorm gemotiveerd om mensen te coachen die een persoonlijke vraag willen onderzoeken, aan hun eigen ontwikkeling willen werken of zich verder willen bekwamen als onderwijsprofessional. Daarom ben ik nu mijn eigen coachpraktijk gestart.

Ik geloof erin dat inzicht in jezelf, in je drijfveren, je kwaliteiten en valkuilen, je innerlijke krachtbronnen en dieperliggende overtuigingen persoonlijke veranderingen in gang kunnen zetten, hoe klein ook! Verandering is groei! Vanuit het contact met jezelf kun je je eigen doelen verwezenlijken of antwoorden vinden op je vragen. De kracht van verandering? Die zit in jezelf.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?
Bel me een keer of stuur alvast een e-mail. Ik ben benieuwd wie jij bent. 

Volg je missie met passie

Wat je verder echt nog over me moet weten…

Wat klanten over mij zeggen…

“Vanaf de eerste kennismaking voelde ik me gehoord door jou. Je hebt mij goed kunnen ‘lezen’ en voelt aan waar het over gaat. Daardoor heb ik écht naar mezelf leren kijken.”

Inge

“Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik mag zijn wie ik ben, met al mijn kwaliteiten en valkuilen en dat ieder mens is wie hij of zij is door alles wat je in je leven meemaakt en meekrijgt. Je bent een rustig en warm persoon bij wie je je meteen op je gemak voelt. Je luistert zonder te oordelen waardoor ik heel open kon zijn. Ik voelde meteen een klik.”

Anne Ruhl