Maak van je hobby een prioriteit

Door: Marieke de Groot |
Datum: 01/24/2021 |

“Hobby’s zijn leuk als je er tijd voor hebt.” 

Dit hoor ik mezelf toch met enige regelmaat zeggen. Volle to-dolijstjes trekken elke dag aandacht en ik laat me verleiden ze deze aandacht ook constant te geven.

Pianospelen? Eerst de was opvouwen. Een kunstzinnig bloemstuk maken? Bewaar maar voor de vakantie dan heb je meer tijd. Mijn coachruimte verder inrichten? Doe eerst de belasting maar! Een beitel en hamer pakken en mijn beeldhouwwerk weer eens op de bok plaatsen? Gebruik dat gereedschap eerst maar voor die klussen in huis die al een tijd op de wachtlijst staan.

Ken je dat? Dat je maar niet toekomt aan je hobby’s? Die activiteiten die ruimte maken in jouw brein, je even bevrijden van eeuwige to-dolijstjes en zorgen dat je weer nieuwe energie opdoet. Wanneer we altijd eerst de dingen doen die we van onszelf moeten, blijft er weinig tijd over voor ontspanning of oplaadtijd. Terwijl hobby’s de accu zo lekker kunnen opladen én inspirerend werken. Wanneer je merkt dat je alleen maar bezig bent met activiteiten die veel energie vragen en je maar weinig oplaadmomenten hebt, is het de moeite waard eens te kijken naar wat écht prioriteit heeft. En jouw lijstje eens kritisch onder de loep te nemen!

“Hobby’s zijn energiegevers als je er tijd voor máákt!”

Dus… ik daag jou uit die hobby die jou verrijkt eens bovenaan te zetten! Veel plezier met prioriteit één van jouw to-dolist!

Lees ook deze blogposts

Overweldigd door geuren

Overweldigd door geuren

Ik probeer niet te ademen. Knijp subtiel mijn neus af en toe even dicht. Adem door mijn mond en hoop zo het luchtje...