‘In je kracht

met jouw HSP-recept’

Coaching bij hoogsensitiviteit

Jij wil niks liever dan je hoogsensitiviteit als kracht inzetten en je kwaliteiten en HSP-eigenschappen ten volle benutten. Je wil graag beter omgaan met de valkuilen en bent op zoek naar de persoonlijke ingrediënten die passen in jouw unieke HSP-recept. Ik coach jou in het omgaan met jouw hoogsensitiviteit en ik begeleid je bij het ontwikkelen van jouw persoonlijke HSP-recept.

Overprikkeld? Onderprikkeld?

Je denkt dat je overprikkeld bent en neemt rust. Terwijl je op de bank zit voel je de verveling opkomen. Toch maar weer in actie komen. Hoe vind je balans? Wanneer kalmeren en wanneer juist activeren? Dit vraagt om zelfkennis en inzicht in de signalen die jouw lijf je geeft.

Heel druk in je hoofd?

HSP zijn enorme denkers die veel bezig zijn in hun hoofd. Diepgaand nadenken over van alles, allerlei scenario’s analyseren, overdenken en willen overzien, reflecteren op alles wat gebeurt. Het gebeurt allemaal in ons hoofd. HSP raken hierdoor vaak het contact met hun lijf kwijt, wat juist zo belangrijk is om te voelen wat jij als HSP nodig hebt om je fijn te voelen en met passie te leven!

Prikkels verwerken lastig?

HSP nemen gedetailleerd waar en verwerken binnenkomende prikkels diepgaand. Soms is het moeilijk al die interne en externe prikkels te verwerken. Wanneer je veel prikkels te verwerken hebt, kun je overprikkeld raken door emoties, gedachten, geluid, licht, aanraking, geuren of smaken. 

Moeite met je energiebalans?

Het verwerken van alle binnenkomende informatie is voor HSP intens door de diepgaande verwerking en HSP hebben daar dus meer tijd en energie voor nodig. Wanneer je jezelf te weinig (herstel)tijd geeft, raakt je energie uit balans en kun je uitgeput raken. Voor een optimale energiebalans is het ontdekken van jouw HSP-profiel en de ingrediënten van je persoonlijke HSP-recept belangrijk voor jouw energiebalans. 

Raak je overweldigd door emoties?

HSP kunnen enorm overweldigd raken door emoties. Eigen emoties en de stemming en emoties van anderen worden diepgaand verwerkt en kunnen erg intens voelen. Zomaar ineens raak je erdoor overspoeld, reageer je heftig op iets wat om je heen gebeurt of stromen de emoties ongeremd. 

Geneigd anderen te pleasen?

Pleasen doen we om anderen te behagen, goedkeuring of waardering te krijgen. Als HSP kun je extra gevoelig zijn voor afwijzing en we pleasen dus sneller uit angst voor afwijzing door de ander. Met de strategie ‘pleasen’ denken we de goedkeuring en waardering te krijgen waardoor we ons minder snel afgewezen voelen. Hiermee ga je snel over je eigen grenzen heen. Het gaat ten koste van jezelf en je energiebalans.

Je eigen HSP-recept zet je in je kracht

Sinds ik tijdens mijn burnout in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met hoogsensitiviteit ging er een wereld voor me open.

Ik ben HSP en ik verwerk informatie anders dan niet-HSP; diepgaander, intenser. Tijdens persoonlijke ontwikkeltrajecten ontdekte ik meer en meer wat hoogsensitiviteit voor mij persoonlijk betekende. Ik leerde hoe ik anders om kon gaan met mijn hoogsensitiviteit en mijn chronische staat van overprikkeling kon beïnvloeden.

Met mijn zelfkennis, kennis over hoogsensitiviteit en het hoogsensitieve brein én inzicht in mijn HSP-profiel, ging ik mijn valkuilen herkennen en kon ik steeds meer genieten van de kracht van mijn hoogsensitiviteit. 

Nog elke dag ontdek ik nieuwe ingrediënten, kruiden en sausjes die mijn HSP-recept verfijnen.

Ik weet nu wie ik ben mét mijn hoogsensitiviteit, mijn kwaliteiten, krachtige eigenschappen en lastige valkuilen. Doordat ik weet wat voor mij écht belangrijk is in het leven en mijn behoeftes beter aanvoel, weet ik ook wat ik nodig heb voor een optimale energiebalans. Ik begrijp mezelf beter nu ik weet dat ik als HSP zowel onderprikkeld als overprikkeld kan raken en dus zowel een dagelijkse dosis prikkels als rust en hersteltijd nodig heb om me fijn te voelen. En hoe ik met meer balans in over- en onderprikkeling een fijne prikkelflow voor mezelf kan creëren.

Ik heb unieke ingrediënten in handen van mijn persoonlijke HSP-recept. Een recept wat me helpt om in mijn kracht te staan, keuzes te maken die echt bij me passen en mijn leven vol energie, passie en plezier te beleven. 

Iedere HSP is anders en heeft een eigen uniek HSP-recept!

Ieder mens en dus iedere HSP is uniek. Het omgaan met hoogsensitiviteit begint met:

  • zelfkennis
  • begrijpen hoe het hoogsensitieve brein werkt;
  • accepteren dat jouw hoogsensitieve brein anders werkt dan bij niet-HSP;
  • weten welke eigenschappen kenmerkend zijn voor HSP;
  • weten hoe jouw persoonlijke HSP-profiel eruit ziet; ben je een rustzoeker of prikkelzoeker, meer introvert of extravert;
  • voelen wat jouw persoonlijke behoeftes zijn.

Deze basisingrediënten ondersteunen je om in het dagelijks leven om te gaan met je hoogsensitiviteit. 

Stel je eigen recept samen wat voor jou werkt!

Met het ontdekken en verfijnen van persoonlijke ingrediënten van jouw HSP-recept profiteer je meer van jouw unieke talenten, ben je valkuilen meer de baas en zul je meer het pad volgen wat bij jou past.  

Om jouw geweldige kwaliteiten in te zetten en hoogsensitiviteit als kracht te ervaren is het belangrijk dat je de sleutels gaat vinden die jou ondersteunen om je leven vol passie en plezier te leven!

Ik gun iedere HSP zijn eigen HSP-recept en ben gedreven om ook jou te helpen je weg te vinden.

“(Be)leef met passie en ervaar de kracht van hoogsensitiviteit.”

Ga vandaag nog aan de slag!

Ieder mens is uniek. Elke HSP is uniek. Ieder probleem is anders.  Er bestaat geen standaard HSP-recept. Ieder heeft zijn unieke recept wat zorgt voor een leven vol passie, plezier en energie.
Tijdens een coachtraject op maat onderzoeken we jouw coachvraag of het probleem waar je tegenaan loopt, jouw HSP-profiel en je ontdekt persoonlijke ingrediënten voor jouw unieke HSP-recept.

Aan de slag met jouw hoogsensitiviteit!

In zes tot acht sessies ga je de diepte in: je gaat aan de slag met alles rond hoogsensitiviteit én met jezelf als hoogsensitief persoon. Tijdens de sessies krijg je meer inzicht in wat hoogsensitiviteit is, hoe het hoogsensitieve brein werkt en wat het voor jou persoonlijk betekent.

Doordat je meer zelfkennis opdoet en weet wat jij als HSP nodig hebt, ga je andere keuzes maken die helemaal passen bij jouw persoonlijke HSP-profiel. Je verzamelt gedurende het traject ingrediënten die jouw unieke HSP-recept vormen en die jou in het dagelijks leven ondersteunen in het omgaan met je hoogsensitiviteit.  Je staat stil bij de dynamiek tussen jou en je omgeving en je gaat aan de slag met dat wat jij kunt beïnvloeden.

Wil je meer weten?

 

 

Wil jij…

je HSP-profiel in kaart brengen

zicht op jouw behoeftes als HSP

inzicht in jouw prikkelbalans

een optimale energiebalans

je krachtig en zeker voelen

je eigen HSP-recept

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb Marieke zelf gevonden op het internet, toen ik op zoek ging naar een HSP-coach. Omdat op haar website stond: “kracht van verandering zit in jezelf”, heb ik gekozen voor haar als coach. Ik vond het heel spannend, want ik heb al van veel mensen hulp gekregen. Nu was ik op zoek naar iemand die me kon helpen met mijn HSP om te gaan. Samen met mijn moeder ben ik voor een kennismakingsgesprek gaan praten en vanaf het eerste moment voelde ik een klik. Marieke is zelf hoogsensitief en dat merkte ik. Ik voelde me echt begrepen en gehoord en gezien. Elke sessie kwam ik blij terug. Wel moe, maar voldaan. Ik kreeg meer zicht op mijn eigen hoogsensitiviteit en op de manier waarop ik ermee om ging. Wat wel werkt en wat niet. De sessies waren heel duidelijk en met alle hulpmiddelen die Marieke inzette begon ik beter te snappen hoe ik in elkaar zit en hoe ik bepaalde situaties anders kan aanpakken.

Ik heb er super veel aan gehad.

Anoniem, 21 jaar