Doen of dumpen?

Door: Marieke de Groot |
Datum: 03/13/2021 |

Vaak begin je weer uitgerust aan een dag na een nacht slaap, en kun je bergen werk verzetten. De stapel voor je zie je als een uitnodiging er eens flink tegenaan te gaan vandaag. Verslagen, lesvoorbereidingen, online-meetings, van-alles-watjes, opruimwerkzaamheden, leerlingadministratie, oudergesprekken, intern overleg, je huishouden thuis; het kan er allemaal bij. Toch?

Ik ken dagen, weken, periodes zelfs waarop dit nét even anders voelt. Jij ook?

Je bent al blij met een nacht doorslapen maar wordt ook dan niet echt uitgerust wakker om de strijd met de berg werk aan te gaan. Ik heb gelukkig altijd wel ergens zo’n reserve-energiepakketje wat ik op zo’n moment aanspreek. Maar…daar zal ik zuinig mee om moeten gaan. Want op…is op! Dus bij alles van die stapel denken “nu doen, is belangrijk” gaat me niet helpen om de balans te bewaren.

Wat kan ik later doen? Wat kan ik doorgeven? Waarvoor vraag ik iemand anders? En het belangrijkste voor mij: wat kan ik dumpen…?

Zo werkt prioriteiten stellen voor mij.

Hoe ga jij ermee om? Hoe stel jij je prioriteiten als je al uit je reserve-energiepakketje put? Ik nodig je uit om jouw to-dolijstje eens kritisch te bekijken.

Doen? Of Dumpen…

Lees ook deze blogposts

Overweldigd door geuren

Overweldigd door geuren

Ik probeer niet te ademen. Knijp subtiel mijn neus af en toe even dicht. Adem door mijn mond en hoop zo het luchtje...

Veranderingen en HSP

Veranderingen en HSP

"Omgaan met veranderingen als HSP kan een flinke uitdaging zijn." Het ene moment heb je er meer last van dan het...

Leven naar je waarden.

Leven naar je waarden.

Weet jij wat jouw behoeftes zijn? Luister je er vervolgens naar? Of ren je door? Ben je vooral bezig het iedereen om...