Elke verandering begint met de eerste stap

Door: Marieke de Groot |
Datum: 03/27/2021 |
Elke grote verandering begint met de eerste stap.
Tot kerst fietste ik nog het hele land rond.
🌲🚲Door bossen met de gravelbike, over de mooiste landweggetjes met de racefiets, of bepakt op de vakantietoerfiets. Mijn duimblessure maakte abrupt een eind aan mijn tochtjes, die voor mij héél belangrijk zijn voor lijf en geest.
Na mijn ontkenningsfase dat er iets aan de hand kon zijn en mijn innerlijke strijd tegen de pijn, kon ik niet anders dan me overgeven aan een periode van fysieke (hand)rust.
De erkenning dat ik zélf iets moest veranderen om dagelijkse bezigheden weer goed oppakken en mijn rondjes weer te rijden was de eerste stap.
Tijdens een intake met een nieuwe klant hoor ik ook terug hoe lastig die eerste stap naar een verandering kan zijn;  erkennen dat je ergens tegenaan loopt. Een probleem onder ogen zien of je bewustworden van dat je niet gelukkig wordt van hoe dingen nu gaan in je leven.
Die eerste stap… 💪
Daar is 🌟 moed 🌟 voor nodig!
Na míjn eerste stap leer ik opnieuw hoe ik moet remmen; oefenen met het stuur goed vasthouden, mijn duim blijven ontspannen, de rem langzaam inknijpen, pfff. Maar….elk kleine stapje is een stap (of trap) in de goede richting. Zelfs letterlijk op de rem gaan staan is dus mijn grote uitdaging! Maar de eerste stap is gezet en ik voel vertrouwen dat ik ga komen waar ik wil zijn.
Merk jij dat je ook toe bent aan een persoonlijke verandering? Of loop je tegen een probleem aan voel je dat het tijd is stappen te zetten, een verandering in gang te zetten?
Wanneer jij óók de moed hebt de eerste stap te zetten, begeleid ik jou graag verder in jouw persoonlijke proces. Bij mij werk je in stapjes toe naar wat jij wil bereiken, waarbij diepgaande gesprekken en dynamische oefeningen elkaar afwisselen.
De kracht van verandering zit in jezelf!

Lees ook deze blogposts

Overweldigd door geuren

Overweldigd door geuren

Ik probeer niet te ademen. Knijp subtiel mijn neus af en toe even dicht. Adem door mijn mond en hoop zo het luchtje...