Geen enkel mens, dus óók geen één HSP, zit hetzelfde in elkaar of heeft dezelfde behoeftes. Dus er bestaat ook géén standaard HSP-recept wat voor iedereen passend is. Een kopje cup-a-soup laat het zien: er zit wel wát in maar er míst ook veel óf bevat juist overbodige of minder voedende ingrediënten.
Daarom maak ik dus toch liever een pan zelfgemaakte soep…
De basis van een soep is vaak universeel: bouillon, kokend water, zout l, kruiden, groenten.
Maar…
Welke kruiden, welke bouillon, hoeveel zout, welke groenten, wel of geen vlees, wel of geen maggie, gepureerd of niet, met of zonder vermicelli???
Een persoonlijk HSP-recept heeft persoonlijke ingredienten. Een recept wat je kunt zien als jouw gereedschapkist met gereedschappen die jíj nodig hebt om in je kracht te staan met je hoogsensitiviteit en de uitdagingen die je als HSP voorgeschoteld krijgt aan te (kunnen) gaan.
Jouw HSP-recept is dus uniek.
Zelfgemaakt.
In de basis zijn er ingrediënten die voor iedereen ondersteunend kunnen zijn. En vervolgens gaat het juist om die verfijnde afstemming. Wat heb jij nodig in jóuw persoonlijke en dus unieke HSP-recept?
Om je volledige potentieel als HSP te benutten zijn er een paar dingen belangrijk.
- Welke hoogsensitieve stijl herken je je in?
- Welke behoeftes heb je?
- Wat is je grootste uitdaging?
- Wat zijn je kwaliteiten?
- Wat zijn jouw specifieke valkuilen?
- Welke ingrediënten passend bij jou?
Je hebt te ontdekken welke ingredienten je toe kunt voegen in je HSP-recept om in je kracht te staan mét je hoogsensitiviteit, of welke jóu juist níet dienen.
Dat vraagt om zelfkennis, kennis over hoogsensitiviteit, inzicht in patronen en achterliggende overtuigingen die gedragspatronen in stand houden. De ontdekkingstocht in jezelf kan intens zijn en is ook een groot cadeau aan jezelf.
Wie wil nou niet genieten van deze mooie eigenschap?
Gun jij jezelf dit avontuur?